Ekte Nordnorsk Julebord på Låven – humor, låvedans, sang og musikk!

Ekte Nordnorsk Julebord på Låven – humor, låvedans, sang og musikk!

Deilig 4 retters julebord av vår egen kjøkkensjef Olov Röös, trekkspill og pianomusikk med Geir Winther og hysterisk morsom underholdning med Bjørg Arntzen som boltrer seg i nord-norsk fortellertradisjon og historie. Ut over kvelden flytter vi litt på bordene og det blir mulig å svinge seg til heftig pianomusikk eller en rolig vals med musikk fra trekkspillet. Et ekte julebord på Låven med andre ord. 

Mørketiden ta litt på selv for oss nordlendinger, derfor har vi på Hov Gård i år også laget et julebordkonsept som tar mål av seg å være en forebyggende vitaminpille mot mørke, kulde, ensomhet og andre tildragelser. Nærhet, varme, latter, – og litt alvor og ettertanke, blir bærebjelkene når vi inviterer til et varmt og nært julebord i vår stemningsfulle Låve fra 27. november til 11. desember. 

Pakkepris med overnatting, frokost og julebord fra kr 1895,-. Kun julebord kr 995,- per pers. Les mer under. 

 

 

Nytt for årets julebord er levende musikk med trekkspill og piano av Geir Winther. Stemningen blir satt allerede når vi åpner med en medley av julemusikk i jazztakt og mulighet for allsang. Videre ut over kvelden blir det flere musikalske innslag mellom rettene og til slutt blir det mulig å svinge seg etter toner fra pianoet eller trekkspillet når vi rydder litt plass til dansegulv.

Menyen er tuftet på lokale råvarer og mattradisjoner. Det samme gjelder underholdningen, når Bjørg Arntzen boltrer seg i nord-norsk fortellertradisjon og historie. Hun har mer enn 30 års erfaring som skuespiller og historieforteller, og er for mange kjent for sin unike evne til å kombinere gapskratt og tårer! Det blir historier om bannskap, overdrivelsens kunst, misunnelse og tradisjonelle rollemønstre. Her er det bare å sette seg godt til rette i stolen for her vil det gå unna med historier i et voldsomt tempo.

Meny og program

Kl 18:30 — Velkommen til Låvens Julegløgg og Julemusikk medley på piano med Geir Winther. 

Kl 19:00 — Humorinnslag med Bjørg Arntzen og musikk med Geir Winther
Det blir historiefortelling om bannskap, overdrivelsenes og kanskje underdrivelsens kunst samt misunnelse og rollemønstre. Det blir innslag av musikk og allsang både før og under de ulike rettene med trekkspill og piano med Geir Winther.

Låvens Julebordsmeny er basert på tradisjoner og lokale råvarer:

  • Sommersnø ost fra Lofoten Gårdsysteri, mørkt krydderbrød, plomme og grønnkål.
  • Tanggravet villkveite, sitrus, dill og røkt rømme.
  • Reinsdyrentrecote, hasselbackspotet, kremet sjysaus med brunet smør og tyttebær.
  • Creme brulée.

Kl 22:00 — Underholdningen avslutter og det blir mulig å svinge seg til litt heftig piano og trekkspillmusikk. 

Kl 01:00 — Låven stenger for kvelden

 

Låven, en unik atmosfære

Låven er en restaurert høy låve fra 1950-tallet og fremstår nå som en ny bygning men med en unik atmosfære. Det høye taket og det originale tømmeret skaper en helt unik rustikk og autentisk stemning. Innredningen består av solide bord av hundre år gammelt treverk og i taket henger lamper av originale melkespann fra gården.

Det er plass til opp mot 80 gjester på ett og samme selskap og julebordene kan kombineres med ulike aktiviteter om en ønsker det.

Vi følger alle råd og retningslinjer som er bestemt av Helsedirektoratet vedrørende den pågående pandemien.

Menypriser selskaper med underholdning fredager og lørdager

Ekte Nordnorsk Julebord med 4 retters julemiddag med underholdning: kr 995,- per pers.

Foreløpig er det satt opp følgende datoer (restauranten er åpen for ala carte utenfor disse datoene, les mer under åpningstider):

  • November: Lørdag 27/11.
  • Desember: Fredag 3/12., lørdag 4/12, lørdag 11/12

Prisene inkluderer 4 retters julebord, Låvens Julegløgg som velkomstdrikk, te/kaffe med tilbehør etter middagen og underholdning med Geir Winther og Bjørg Arntzen som beskrevet. Flere datoer kan settes opp på bestilling.

Pakkepriser med overnatting

Ekte Nordnorsk Julebord på Låven, overnatting i dobbeltrom ved Lofoten Links Lodges og frokost på Låven: kr 1895,- per person. Enkeltromstillegg kr 340,- .

Åpningstider Låven Restaurant i november og desember.

Låven holder åpent torsdag til søndag i november og desember. Vi kan også åpne andre dager i uken om dere er en gruppe som vil bestille eget julebord.

Søndager serveres ala carte julemeny på kvelden. På søndags formiddag er det familliejulebord. Se egen informasjon her: Familiejulebord på Låven

Overnatting til julebordspriser ved Lofoten Links Lodges rett ved Låven

  • Enkeltrom, 990 NOK
  • Pr pers i dobbeltrom, 675 NOK
  • Pris hel lodge med hotellstandard (3 rom og maks 6 personer): 3900 NOK
  • Pris lodge med delt bad: (3 rom og maks 6 personer): 3500 NOK

Frokost på Låven kan kjøpes for kr 195,- pp.

 

Hov Sauna!

Nytt av året er at vi har badstue som er perfekt å bruke i kombinasjon med et friskt bad i havet før middagen eller kanskje før frokosten… Les mer her!

Bestilling

Ta kontakt for å få tilsendt meny, priser og annen informasjon, også med overnatting: laven@hovgard.no eller ring oss på 97559501.

Les mer om Julebord og Familiejulebord her.

Avbestilling:
Avbestillingsregler: Gratis kansellering 15 dager før bestilt julebord, 50% 14-8 dager før bestilt julebord og 100% må betales om det kanselleres 7 dager før det bestilte julebordet.