Ekte Nordnorsk Julebord på Låven

Ekte Nordnorsk Julebord på Låven

Deilig Julemat av vår egen kjøkkensjef Olov Röös og hysterisk morsom underholdning med Bjørg Arntzen som boltrer seg i nord-norsk fortellertradisjon og historie.

2020 har i sannhet vist seg å bli «annerledesåret», og julehøytiden som kommer blir nok for mange like spesiell. Vi på Hov Gård har derfor i år laget et julebordkonsept som tar mål av seg å være en forebyggende vitaminpille mot mørke, kulde, ensomhet og andre tildragelser. Nærhet, varme, latter, – og litt alvor og ettertanke, blir bærebjelkene når vi inviterer til et varmt og nært julebord i vår stemningsfulle Låve fra 13. november til 12. desember.

I desember blir det kun julebord som beskrevet den 12. desember!

Menyen er tuftet på lokale råvarer og mattradisjoner. Det samme gjelder underholdningen, når Bjørg Arntzen boltrer seg i nord-norsk fortellertradisjon og historie. Hun har mer enn 30 års erfaring som skuespiller og historieforteller, og er for mange kjent for sin unike evne til å kombinere gapskratt og tårer «til snørret renn»! Hun vil gjennom kvelden underholde med nye skråblikk og historier, men lover også noen utvalgte smakebiter fra den folkekjære forestillinga «Feskarbonden».

Meny og program

Kl 18:30 — Velkommen til Låvens Julegløgg

Kl 19:00 — Underholdningen og Låvens Ekte Nordnorske Julebord starter. Finn frem lommetørkle for her blir det lattertårer!
Det blir historiefortelling og sang både før og under de ulike rettene. Bjørg fremfører historier om gamle tradisjoner og både alvorlige og hysterisk morsomme episoder fra tidligere tider i Lofoten. Og ikke minst blir det noen «highlights» fra teaterstykket Feskarbonden og andre Mannfolk.

Låvens Julebordsmeny er basert på tradisjoner og lokale råvarer:

  • Råmarinert kveite, røkt rømme, surdeigkrutonger, dill, grapefrukt og rognbær
  • Langtidsstekt ribbe, eple, løk, syret kål, hasselbakspotet og vitløksjy
  • Molter fra Gimsøy, pisket hvit sjokoladeganash, salt mandel og kjeks

Kl 23:00 — Underholdningen avslutter, og du kan slutt å snyt deg

Kl 01:00 — Låven stenger for kvelden

 

Låven, en unik atmosfære

Låven er en restaurert høylåve fra 1950-tallet og fremstår nå som en ny bygning men med en unik atmosfære. Det høye taket og det orginale tømmeret skaper en helt unik rustikk og autentisk stemning. Innredningen består av solide bord av hundre år gammelt treverk og i taket henger lamper av originale melkespann fra gården.

Det er plass til opp mot 80 gjester på ett og samme selskap og julebordene kan kombineres med ulike aktiviteter om en ønsker det.

Vi følger alle råd og retningslinjer som er bestemt av Helsedirektoratet vedrørende den pågående pandemien.

Menypriser selskaper med underholdning fredager og lørdager

Ekte Nordnorsk Julebord med 3 retters julemiddag med underholdning: kr 795,- per pers.

Oppdaterte datoer:  12. desember

Prisene inkluderer 3 retters julebord, Låvens Julegløgg som velkomstdrikk, te/kaffe med tilbehør og underholdning med Bjørg Arntzen som beskrevet. Flere datoer kan settes opp på bestilling.

Pakkepriser med overnatting

Ekte Nordnorsk Julebord på Låven, overnatting i dobbeltrom ved Lofoten Links Lodges, frokost på Låven og Hov Sauna: kr 1795,- per person. Enkeltromstillegg kr 300,- .

Åpningstider Låven Restaurant i november og desember.

Låven holder åpent fredag til søndag i november og desember. Vi kan også åpne andre dager i uken om dere er en gruppe som vil bestille eget julebord.

Søndager serveres ala carte julemeny på kvelden. På søndags formiddag er det familliejulebord. Se egen informasjon her: Familiejulebord på Låven

Overnatting til julebordspriser ved Lofoten Links Lodges rett ved Låven

  • Enkeltrom, 950 NOK
  • Pr pers i dobbeltrom, 650 NOK
  • Pris hel lodge med hotellstandard (3 rom og maks 6 personer): 3900 NOK
  • Pris lodge med delt bad: (3 rom og maks 6 personer): 3500 NOK

Frokost på Låven kan kjøpes for kr 185,- pp.

 

Hov Sauna!

Nytt av året er at vi har badstue som er perfekt å bruke i kombinasjon med et friskt bad i havet før middagen eller kanskje før frokosten… Les mer her!

Bestilling

Ta kontakt for å få tilsendt meny, priser og annen informasjon, også med overnatting: laven@hovgard.no eller ring oss på 97559501.

Les mer om Julebord og Familiejulebord her.

 

Avbestilling:
Avbestillingsregler: Gratis kansellering 30 dager før bestilt julebord, 50% 14-30 dager før bestilt julebord og 100% må betales on det kanselleres 14 dager før det bestilte julebordet.