Meny

Meny

À la carte

Låven er en rustikk restaurant i en gammel låve på Hov Gård på Gimsøya. Vi har en liten meny basert på lokale råvarer, og maten vi serverer reflekterer sesong og tilgang. Låven restaurant finner du midt i Lofoten på den ville yttersia. Kjøkkenet er åpent alle dager for lunsj fra 12.00 til 16.00 og middag fra 17.00 til 20.30. Vi skifter meny etter tilgjengelighet og forgodtbefinnende, men kan si såpass at vi alltid har noe kjøtt, noe fisk og noe vegetar, så vi har noe for enhver gane.

Vi har åpent for kaffe og kaker fra kl 12.00 til 16.00 hver dag hele året, unntatt 25.12. og 31.12.

Velkommen!

Vi kan tilby frokost, lunsj og middag til store og små anledninger i vårt flotte lokale på Låven på Hov Gård. Planlegger du en fest, middag eller et arrangement?

Vi kan bespise opp til 80 personer. Topp prosjektor og stort filmlerret  (3×4 meter). Alle rettigheter.

LÅVEN RESTAURANT

SUMMER 2025

LUNSJ MENU

FISKESUPPE

Delikat kraft med safran, blåskjell, reker og havets fangst, – m – f – sk – b – 255,-

LÅVEN BURGER

190g Norsk storfekjøtt med tyttebær- og baconmarmelade, brunost- og cheddarsaus, isbergsalat, aioli og fries, – hg – m – e – sn – se – sel -, 295,-

NORDISK FISH & CHIPS

Havets fangst i akevittempura, servert med ertepure, mandelpotet, syltede grønnsaker og aioli, – m – f – hg – sn – e -, 315,-

PULLED LOFOTEN LAMB SANDWICH

Sandwich med langtidsstekt lam fra Gimsøy, hjemmelaget bbq-saus, syltet kål og grønn majones, – hg – bygg – sn – e – sel – m – 295,-

LOFOTEN SHRIMP TOAST

Toast med håndpillede reker fra Lofoten, sitron, majones og spirer, – e – sn – f – sk – hg – se -, 225,-

MIDDAG

FORRETT

FISKESUPPE

Delikat kraft med safran, blåskjell, reker og havets fangst  – m – f – sk – b – 215,-

BOLINHOS DE BACALAO

Friters torsk, servert med labneh og sitrus- og grønnsakssalsa – m – f – sel – sn – e – hg – 255,-

MUSHROOM AND HAZELNUT PÂTÉ

Sopp- og hasselnøttpate servert med geitost fra Aalan Gård, syltede blåbær, karamellisert løk og flatbrød – m – n – p – so – hg – rug – 215,-

STEAK TARTAR

Håndkuttet Norsk storfekjøtt, andeplomme fra Gimsøy, pepperrot og Henningsværbrød  – sn – sel – e – m – hg –  se – 255,-

HOVEDRETTER

DAGENS FANGST

Posjert dagens fangst med blomkålmousse og løkconfit – m – f – hg – e – 415,-

LOFOTEN LAMB LOIN

Lofotlam fra Gimsøy servert med kremet soppsaus, ristet selleripure og demi 

– m – so – sn – sel – 475,-

TØRRFISK

Tørrfisk med brunet smør, røkt hval, spansk pilpilsaus og persillerotpure 

– f – m – so – 445,-

BUTTERNUT SQUASH RASPEBALLER

Squash- og potetballer med timian, kål og Nordlandsost fra Lofoten Gardsysteri

– hg – m – e – 355,-

DESSERT

Spør servitøren hva vi har idag. Pris og allergener varierer