Om oss

Om oss

Hov Gård ligger vakkert til på Hov på Gimsøy på yttersiden av Lofoten ved en hvit sandstrand, storhavet og midnattssola. Vi har ca 48 islandshester og 2 shetlandsponnier. Her kan du ri på fjell, strender og veier som forgjengeren til våre «vikinghester» red på for over 1000 år siden. Islandshesten har sine aner fra Norge og vikingetiden.

Om Hov

Hov er et av de eldste stedene i Lofoten med fornminner fra lang tid tilbake. Stedet har båtstøer, et gudehov og graver fra vikingetiden. Vi mener vikingen Tore Hjort hadde sitt høvdingsete nettopp her for over 1000 år siden. Han er omtalt i sagaen om vikingene og ble drept av Kong Olav Tryggvasson under kristningen av Norge. Tore Hjort og andre historier får du fortalt når du deltar på våre guidede rideturer.

Hva vi tilbyr

Vi tilbyr også nybegynnerkurs, ridetimer og har tilbud om hest på for og oppstalling med mer. Restaurant Låven på Hov, Hov Camping og Lofoten Golf Links er like ved, og har tilbud om overnatting, campingplass og meget god mat. Gården eies og drives av Frode Hov sammen med et team av ca 10-15 ansatte. Frode er oppvokst på gården som har vært drevet av hans familie i flere generasjoner over flere hundre år.