Flerdagers rideturer i storslått Lofotnatur i 2023

Flerdagers rideturer i storslått Lofotnatur i 2023

Bli med i vinter på tur!

Opplev landskapet, kulturen og historien til Lofoten på hesteryggen. Bli med på en flerdagers ridetur i sporene til vikingene i Lofoten! Denne turen inkluderer 5 netter med rideturer, overnatting og helpensjon med deilig mat på Låven restaurant. Pris pr pers 21 990*,- i dobbeltrom. I vinter slipper du enkeltromstillegget om du reiser alene eller ønsker singelrom, så samme pris som dobbeltrom! Du kan også kjøpe bare turene og organisere egen overnatting. 

 

Blir en uke for mye? Les om våre helgturer her: Helgeturer på hest i Lofoten

 

Vi vil ri langs strendene, på vikingveier og fjell med fantastisk utsikt på våre vakre islandshester.

 

Les om våre regler rundt smittevern og koronasituasjonen her: Smittevernregler for deltakelse ved rideturer i regi av Hov Gård.

 

Informasjon om turen:
• Varighet: 5 netter. 4 heldags rideturer og 1 kortere tur.
• Antall: Fra 4 til 9 deltakere. Beregnet for øvede og gode ryttere.
• Overnatting ved Lofoten Links Lodges se: http://lofotenlinks.no/overnatting/lofoten-links-lodges/
• Frokost og 2 retters middag ved Låven Restaurant hver dag. Lunsj inkludert i heldagsturene.
• I mai, juni og juli kan du oppleve midnattssola. I august har vi vakre «evigvarende» solnedganger. I september og oktober rir vi under nordlyset og du vil oppleve de vakre høstfargene i Lofoten.

Program:

Dag 1: Velkommen og midnattssoltur eller nordlystur
Vi plukker deg opp enten ved flyplassen i Svolvær eller på Leknes og kjører deg til Hov og innsjekk ved Lofoten Links Lodges. Velkomstmiddag på Låven ca kl 19.
Etter middag blir det midnattssoltur eller nordlystur (avhengig av når på året du deltar) kl 22. Dette er en ca 2 timers tur nært Hov gård hvor vi også rir på stranda. Bli kjent med garden, hestene og møt guidene.

Dag 2: Heldagstur på Gimsøy
Heldagstur hvor vi rir over raet og gjennom naturreservatet på Gimsøy. Lær litt om geologien og dyrelivet på øya og se fornminner fra vikingetiden. Raet ble engang brukt av vikingene som vei og har nok blitt brukt hyppig av hesten som var opphavet til islandshesten. Vi har lunsj i Vinjedalen. Middels krevende tur på ca 5 timer.

Dag 3: Vestvågøy og Aalan Gård
Dagstur fra Bøstad til Aalan Gård. www.aalan.no . En A 5-6 timers tur inkludert lunsj med lokale oster og urter, og hjemmelaget kake. Vi får også historiefortelling fra gården. Tuen går mest på grusvei med mye fart om en ønsker det, men vi kommer også opp i høyden på fjellet. Middels til krevende tur.

Dag 4 : Dagstur på Gimsøy
Denne gangen starter vi turen i Gjendalen og rir litt opp i høyden før vi rir til den vakre Vinjestranda. Her kan vi teste hestene litt før vi har lunsj på den lokale butikken med kafe. Middels krevende tur på ca 4-5 timer.

Dag 5: Over fjellet til Unstad
Dette er en fjelltur med mye klatring for hestene og lite fart. Derimot er utsikten fantastiks og vi fårm servert en ny økologisk lunsj ved Lofoten Gårdsysteri. Her får vi også omvisning og får smake p gårdens egne oster. Turen avsluttes på Unstad etter at vi har ridd den gamle veien ned til dette kjente surfestedet. På Unstad kan du besøke den kjente surf kaféen og smake kanelsnurrene der. En ca 6 timers krevende tur.

Dag 6: Hjemreise
Frokost på Låven før vi kjører deg til flyplassen

 

Bestilling:
Bestilling og spørsmål: info@hovgard.no eller ring 975 59501

Sikkerhet og endringer av program:
For turene tar vi forbehold om sikkerhet først. Hvis værforholdene er for dårlige, vil vi kunne endre programmet og turene. Ellers gjelder våre vilkår som beskrevet her: https://hovgard.no/rideturer/vilkar-og-betingelser/

 

Har du spørsmål samt informasjon om program og turer, send oss ​​en epost på info@hovgard.no eller ring oss på +47 975 59501.

For turene tar vi forbehold om sikkerhet først. Hvis værforholdene er for dårlige, vil vi sette opp en ny tur på en annen tid. Ellers gjelder våre vilkår som beskrevet her: Vilkår og betingelser

Klikk her for å se video.