Flerdagers rideturer i storslått Lofotnatur i 2024

Flerdagers rideturer i storslått Lofotnatur i 2024

Bli med på flerdagerstur!

Opplev landskapet, kulturen og historien til Lofoten fra hesteryggen. Bli med på en flerdagers ridetur i sporene til vikingene i Lofoten! Denne turen inkluderer 5 dager med rideturer, overnatting på eller i nærhet til gården og helpensjon med deilig mat på Låven restaurant. Pris pr pers 22 990,-* i dobbeltrom. Du kan også kjøpe bare turene og organisere egen overnatting. 

 

Blir en uke for mye? Les om våre helgturer her: Helgeturer på hest i Lofoten

 

Vi rir langs strendene, på vikingstier og over fjell med fantastisk utsikt på våre vakre islandshester.

Informasjon om turen:
• Varighet: 5 netter. 4 heldags rideturer og 1 kortere tur.
• Antall: Fra 4 til 9 deltakere. Beregnet for øvede og gode ryttere.
• Frokost og 2 retters middag på Låven Restaurant hver dag. Lunsj er også inkludert på heldagsturene.
• I mai, juni og juli kan du oppleve midnattssola. I august har vi vakre «evigvarende solnedganger». I september og oktober rir vi under nordlyset og du vil oppleve de vakre høstfargene i Lofoten.

Program:

Dag 1: Velkommen og midnattssoltur eller nordlystur
Vi plukker deg opp enten ved flyplassen i Svolvær eller på Leknes og kjører deg til Hov og innsjekk. Velkomstmiddag på Låven ca kl 19.
Etter middag blir det midnattssoltur eller nordlystur – avhengig av når på året du deltar, kl 22. Dette er en ca 2 timers tur i nærområdet til Hov Gård hvor vi også rir på stranda. Bli kjent med gården, hestene og møt guidene.

Dag 2: Heldagstur på Gimsøy
Heldagstur hvor vi rir over raet og gjennom naturreservatet på Gimsøy. Lær litt om geologien og dyrelivet på øya og se fornminner fra vikingtiden. Raet ble engang brukt som vei av vikingene og har nok blitt brukt hyppig av hestene som var opphavet til islandshesten. Vi spiser lunsj i Vinjedalen. Middels krevende tur på ca 5 timer.

Dag 3: Vestvågøy og Aalan Gård
Dagstur fra Bøstad til Aalan Gård. www.aalan.no . En 5-6 timers tur inkludert lunsj med lokale oster og urter, og hjemmelaget kake. Vi får også historiefortelling fra gården. Turen går mest på grusvei med mye fart om en ønsker det, men vi kommer også opp i høyden på fjellet. Middels til krevende tur.

Dag 4 : Dagstur på Gimsøy
Denne gangen starter vi turen i Gjendalen og rir litt opp i høyden før vi rir til den vakre Vinjestranda. Her kan vi teste hestene litt før vi har lunsj på den lokale butikken med kafe. Middels krevende tur på ca 4-5 timer.

Dag 5: Over fjellet til Unstad
Dette er en fjelltur med mye klatring for hestene og lite fart. Derimot er utsikten fantastisk og vi får servert en ny økologisk lunsj ved Lofoten Gårdsysteri. Her får vi også omvisning og en smak av gårdens egenproduserte oster. Turen avsluttes på Unstad etter at vi har ridd den gamle veien ned til det sagnomsuste surfestedet. På Unstad kan du besøke den kjente surfekaféen og smake kanelsnurrene der. En ca 6 timers krevende tur.

Dag 6: Hjemreise
Frokost på Låven før vi kjører deg til flyplassen

 

Bestilling:
Bestilling og spørsmål: info@hovgard.no eller ring 975 59501

Sikkerhet og endringer av program:
For turene tar vi forbehold om sikkerhet først. Hvis værforholdene er for dårlige, vil vi kunne endre programmet og turene. Ellers gjelder våre vilkår som beskrevet her: https://hovgard.no/rideturer/vilkar-og-betingelser/

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om program og turer, send oss ​​en epost på info@hovgard.no eller ring oss på +47 975 59501.

Vi tar alltid forbehold om sikkerhet først. Hvis værforholdene er for dårlige, vil vi sette opp en ny tur på en annen tid. Ellers gjelder våre vilkår som beskrevet her: Vilkår og betingelser

Klikk her for å se video.