Vikingturen

Vikingturen

Dette turnen er for middels og avanserte ryttere some ønsker en aktiv tur.

Dette er en flott ridetur i gammelt kulturlandskap og spennende geologi. Vi starter på stallen på Hov, før vi rir innom ridebanen og forbi amfiet det vi mener er det gamle Hovet og ofringsstedet på Hov.

Så rir vi innom den kjente golfbanen Lofoten Links og mot midten av øya hvor vi finner Gimsøymyrene naturreservat og Storraet. Storraet ligger ved den gamle sjølinja midt på øya som dateterer seg ca 2000 år tilbake i tid hvor det også fantes bosettinger i jernalderen. Vi tar en pause ved det gamle tunanlegget med rester etter 6 hus, dateringene herfra spenner over perioden 195 f. Kr. til 680 e Kr.  Dette var kanskje et viktig møtested for vikingene en gang i tiden som kanskje red hit fra gårdene rundt.

Etter pausen rir vi tilbake over raet og en kan prøve de ulike gangartene til Islandshesten. Uansett rir i det tempo dere behersker, og kan dele gruppen ved behov og om det lar seg gjøre. Veien over Storraet ligger på et høydedrag som gir flott utsikt i 360 grader over naturreservatet og fjellene rundt.  Tilbake på Hov rir vi forbi naust tuftene for vikingskipene som en gang var på Hov og innom stranda før turen avsluttes i stallen.

For alle turene tar vi værforbehold da vi setter sikkerheten først. Er værforholdene for dårlige vil vi sette opp en ny tur på et annet tidspunkt. Ellers gjelder våre vilkår og betingelser som beskrevet her:  Vilkår og betingelser

Om vi har kapasitet kan vi hente deg der du bor på ditt besøk i Lofoten. 6000,- for turer til og fra Svolvær eller Henningsvær. Be om tilbud om du bor andre steder i Lofoten. Maks 8 personer. Du vil finne all informasjonen her: Privat tur og ekstra tjenester

Les mer om Gimsøymyrene naturreservat her: Gimsøymyrene Naturreservat

Les mer om tunanlegget ved Storraet her: Tunanlegget ved Storraet.